google.com, pub-6282630743791891, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Roheline smuuti selleriga

Roheline smuuti sellerigaEnamik smuutisid sisaldab rohkelt puuviljasuhkruid. Kui aga proovida suhkrut sisaldavaid toite menüüs vähendada, siis võib katsetada smuutisid vähemate puuviljadega valmistada. Julgemad saavad teha ka täiesti süsivesikutevaba smuutit.

Selles artiklis kirjeldatud smuutile annavad maitsenüansi seller ja koriander. Kui koriander ei kuulu lemmikürtide hulka, siis võib selle asendada ka mündiga.

Siinjuures on soovitatav hakata kasutama just selliseid toiduaineid, mis tavaliselt eriti ei maitse, lisades neid toitudesse vähehaaval. Maitsemeeled arenevad kogu aeg ning kui neid järjepidevalt uute maitsetega harjutada, võite avastada, et toidud, mis enne üldse ei maitsenud, on muutunud heaks või saanud hoopiski lemmikuteks.

Seller rahustab seedesüsteemi

Selleri kasulikkusest on viimasel ajal palju kirjutatud ja kuigi mõne jaoks on selle maitse väga intensiivne, siis alustuseks võib seda toidu hulka panna vähe ning aja jooksul kogust suurendada. Seller mõjub seedesüsteemile rahustavalt, leevendades gaase ja seedehäireid.

Samuti soodustab seller neerude tööd ning aitab kehast liigset vedelikku eemaldada, puhastades seeläbi organismi. Eriti hästi pakub see leevendust reuma- ja podagrahaigetele, kuna selleril on põletikuvastased omadused, mis aitavad vähendada paistetust ja valu liigeste ümber.

Seller sisaldab rikkalikult C-vitamiini ja on seega tervisele erakordselt kasulik, tugevdades immuunsüsteemi ning muutes selle aktiivsemaks ja tõhusamaks. C-vitamiiniga laetud selleri regulaarne tarbimine aitab kaitsta külmetushaiguste ning mitmesuguste muude tõbede eest.

Enamik ürte on väga suure mikrotoitainete sisaldusega. Koriandris on rohkelt K-vitamiini, mis on vajalik luutiheduse säilitamiseks, ning see aitab ära hoida veresoonte lupjumist. K-vitamiini piisav kogus organismis takistab põletikkude teket ning mõjutab positiivselt insuliini reguleerimist – seeläbi aitab see kaasa ka diabeedi ennetamisel.

Roheline smuuti selleriga

  • Roheline smuuti selleriga1–2 varsselleri vart
  • 1 väiksem kurk
  • 1 avokaado
  • peotäis värsket beebispinatit
  • punt värsket koriandrit
  • (soovi korral pool õuna)
  • Himaalaja soola
  • vett või kookosvett

Valmistamisaeg 5 minutit

Juhised:

Pane kõik koostisosad blenderisse ning töötle ühtlaseks. Soovi korral võid smuutit serveerida kausis ning kaunistamiseks lisada mandlilaaste, kakaonibse, kookoshelbeid või hapukaid marju.

Kommentaarid:

Kristel Vokk

Kristel on toitumisnõustaja, kes peab toidublogi nimega „Toidujutud”. Ta peab lugu kvaliteetsest toorainest ja leiab, et tervislikult saab toituda igaüks, kes vähegi soovib. „Tervislik toitumine” ei ole lihtsalt moetermin; selle asemel võiks olla hoopis „teadlik toitumine” ja see peaks huvi pakkuma igaühele, kes soovib elada kauem ilusa, noore ja tervena.

You may also like...

Värsked toitumise artiklid e-postile